Nieuws


Protonentherapie komt naar Nederland!

Geplaatst 17 jan. 2012 07:47 door protonentherapieinfo nl   [ 17 jan. 2012 07:49 bijgewerkt ]

Maar waar? En wanneer? Protonentherapie gaat vergoed worden voor de behandeling van een aantal zeldzame tumoren en tumoren bij kinderen (zie dit document). Voor andere groepen van patiënten zal de behandeling vergoed worden onder bepaalde voorwaarden. (Zie kamerbrief 22 november 2011 en rapport deel 2)

Deze bepalingen leiden er toe dat protonentherapie in Nederland allerwaarschijnlijkst een realiteit gaat worden omdat er nu een fundament ligt onder iedere Business Case die voor protonentherapie gemaakt kan worden: betaling van bepaalde behandelingen door de zorgverzekeraars. Hoe hoog de vergoedingen uitvallen (en of alles kostendekkend te maken is) is nog niet bepaald. 

De minister heeft in een schrijven van 22 november gesteld dat er in principe een capaciteit is voor drie centra. Deze centra moeten aan regels voldoen die in de eerste helft van 2012 openbaar worden. In het vierde kwartaal 2012 kan er dan een toewijzing komen voor één of meerdere centra. Een eerste patiëntenbestraling is daarmee niet voor 2016 te verwachten.

Wikipedia linkt naar deze site

Geplaatst 17 jan. 2012 07:35 door protonentherapieinfo nl

Onder het kopje 'externe link' is er een verwijzing naar deze site te vinden op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Protonentherapie

protonentherapie.startpagina.nl.

Geplaatst 21 apr. 2010 12:48 door protonentherapieinfo nl

Op http://protonentherapie.startpagina.nl staan ettelijks links die voor de bezoeker van deze site interessant kunnen zijn. Onder het kopje 'De therapie' wordt daarbij naar deze site verwezen.

Meer tumoren

Geplaatst 6 feb. 2010 13:04 door protonentherapieinfo nl

Vandaag de stukjes over Long, Borst en Mesothelioom geschreven. Relatief kort. Op deze site weinig tot  geen gedetailleerde klinische beschrijvingen. Hoofdzakelijk richtlijnen.

Nieuwe FAQ vraag en 'Documenten'

Geplaatst 23 jan. 2010 05:43 door protonentherapieinfo nl   [ 23 jan. 2010 05:46 bijgewerkt ]

Zojuist de een vraag over de argumenten tegen protonentherapie uitgewerkt (nog niet compleet) en een nieuwe pagina in de Zijbalk opgenomen: Documenten. Er staat slechts een link naar een document in (Signalement Protonenbestraling van de Gezondheidsraad), en ik weet ook nog niet of deze pagina veel zin zal gaan maken.

De website wordt nu successvol doorgeschakeld

Geplaatst 19 jan. 2010 06:24 door protonentherapieinfo nl

Vanaf vandaag bestaat deze site onder www.protonentherapieinfo.nl. Mooi gezicht. De sites.google.com/site/protonentherapienl link blijft gewoon geldig.

Eerste informatie uitwisseling op Discussie Forum

Geplaatst 17 jan. 2010 00:50 door protonentherapieinfo nl

Vrijdag 15 januari 2010 werden vragen van een patient die op het punt staat af te reizen naar Villigen, Zwitserland, voor de bestraling van een oog melanoom beantwoord door een patient die dat al heeft meegemaakt. Goed gevoel.

FAQ uitgebreid

Geplaatst 17 jan. 2010 00:47 door protonentherapieinfo nl

Heb een paar extra vragen uitgewerkt en de overige geupdate. In ieder geval over protonentherapie versus radiotherapie met koolstofionen komt er nog een vraag.

www.protonentherapieinfo.nl

Geplaatst 10 jan. 2010 13:15 door protonentherapieinfo nl

De domeinnaam is gekocht, maar op het moment niet meer dan een pagina met een link naar deze google site. Het is de bedoeling dat "www.protonentherapieinfo.nl" het "sites.google.com/site/protonentherapienl" in de URL balk van de browsers gaat vervangen. Daarvoor moet bij de domeinbeheerder nog het een en ander aangepast gaan worden. Gaat nog even duren.

Het wordt na een korte adempauze ook langzaam tijd om spellingsfouten er uit te zeven. Aanwijzingen van harte welkom. Na tien jaar in CH laat het Nederlands genoeg te wensen over....

Discussie forum van start

Geplaatst 24 dec. 2009 02:29 door protonentherapieinfo nl   [ 10 jan. 2010 13:15 bijgewerkt ]

Met dank aan RB neemt nu ook het discussie forum vorm aan. Links en rechts doken vragen op mbt gebruiksgemak en weergave van de indentiteit van de gebruikers. Met als gevolg drie subpaginas die nog steeds eens geredigeerd moeten worden maar waar het belangrijkste toch al maar vast te vinden is. Ondertussen is ook een patient die met protonen bestraald is in Villigen bereid gevonden op het forum eventuele vragen in die richting te beantwoorden.

1-10 of 14